Veriaci sa zúčastnili na palmovom sprievode v uliciach Popradu

05.04.2009 Poprad

Poprad 5. apríla (TASR) - Kvetný víkend, ktorý mal názov Víkend SPOLU 2009, dnes vyvrcholil palmovým sprievodom v uliciach Popradu a slávnostnou svätou omšou a diskusiou so spišským pomocným biskupom Štefanom Sečkom.
"Naše svedomie je dôležité chrániť, čistiť, robiť citlivým. Keď sme ďaleko od svetla, nevadí nám ani mastná škvrna na šatách. Keď sa priblížime k svetlu, prekáža nám akákoľvek smietka, " uviedol dnes na najväčšom stretnutí mládeže zo Spišskej diecézy Sečka.
"Bez nádeje sa nedá žiť. Aj na náš život číhajú riziká, či už zvnútra alebo zvonka. Nádej si vyžaduje skalu, a tou je Kristus, v ktorom máme byť zakotvení, " povedal otec biskup na záver homílie. Zároveň mladých vyzval, aby spytovanie svedomia vložili do svojho každodenného programu.
Na celodiecéznom Kvetnom víkende, ktorý sa niesol v znamení hlavnej témy z posolstva Svätého Otca Benedikta XVI. k 24. svetovému dňu mládeže Máme nádej v živého Boha, sa na bohatom duchovnom i kultúrnom programe počas troch dní zúčastnilo viac ako 400 mladých ľudí zo všetkých regiónov diecézy a z ďalších častí Slovenska.
 

Vyberte región